This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Pizza Salmone e pomodori met zalm
Serveert 4 personen
Pizza is altijd een goed idee! Met zalm in je gerecht maak je het helemaal af
Ingrediënten
- 1 blikje John West Wilde Rode Zalm (213 g)
- 3 lente-uitjes
- 4 tomaten
- 1 bolletje mozzarella
- 500 g bloem
- 25 g verse gist (of 1 zakje gedroogde gist)
- 1 tl zout
- snufje suiker
- 3 el melk
- 3 el olijfolie
- 4 el tomatenpastasaus
Wilde Rode Zalm 213gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze wilde rode zalm.
Stap 1
Zeef de bloem boven een kom en roer het zout erdoor. Los de verse gist op in enkele els warm water; voeg een snufje suiker toe en laat min. op een warme plaats staan (overslaan bij gebruik droge gist). Maak in het midden van de bloem een kuiltje en giet hierin het gistmengsel (of strooi de gedroogde gist erin), de melk en de olie. Meng door elkaar en kneed tot een soepel deeg (ca. min. kneden). Voeg indien nodig wat extra water toe. Laat het deeg 1 uur afgedekt rusten op een warme plaats.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de uitjes en snijd de tomaten en mozzarella in plakjes. Lek de zalm uit, verwijder eventueel vel en graten en maak de zalm los.
Stap 3
Kneed het deeg goed door, verdeel het in twee stukken en rol uit tot cirkels met een dikte van ½ cm op een met bloem bestoven werkblad. Leg de bodems op een ingevette bakplaat. Bestrijk de pizzabodems met tomatensaus, verdeel de tomaat erover en daarop de zalm, mozzarella en lente-ui. Bak de pizza’s in ca. min. goudbruin en knapperig.
Stap 4
* Voor een snellere variant maak je gebruik van een kant-en-klare pizzabodem.
Deel dit recept