Zomersalade met zalm, mango en gebakken pitten

Heart outline Heart 19 personen Cutlery circle Serveert 2 personen

Gezellig op je balkon of in de tuin eten? Dat doe je met de zomerse favoriet van ‘onze’ sportchef Erik: lichte salade met zalm en mango. Smaakvol, boordevol vitaminen én je zet het in een handomdraai op tafel. Hoe relaxed is dat?!

Ingrediënten

½ blikje John West roze zalm (213 gram), 50 gram stukjes tomaat, 50 gram komkommer in reepjes, 100 gram verse mango in blokjes, 40 gram sla-mix, Mix van pijnboompitjes, zonnebloempitjes en pompoenpitten (lichtbruin gebakken), 1 flinke part verse limoen, Peper en zout, ½ eetlepel extra vierge olijfolie

Stap 1

Doe de slamix in een kom en voeg de tomaat, komkommer en mango toe.

Stap 2

Meng alles goed door elkaar en schep 1 lepel vocht van het blikje roze zalm over de salade.

Stap 3

Voeg vervolgens de roze zalm ontdaan van graatlijn in grove stukken toe.

Stap 4

Meng het nogmaals losjes en leg alles op een dinerbord.

Stap 5

Meng de extra vierge olijfolie met uitgeknepen limoensap, peper en zout.

Stap 6

Besprenkel de salade met deze dressing en strooi de geroosterde pitten over de salade.

Stap 7

Eet smakelijk!

Serveertip

Probeer deze salade ook eens met MSC Tonijnmoot in water 145g