Zalmtaartje

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Ingrediënten

  • 1 blik John West Wilde Rode Zalm (418 g)
  • 1 sjalotje,verse bieslook
  • 1 el kappertjes
  • 1 citroen
  • 125 ml crème fraîche
  • kant-en-klare salade
  • salade dressing

Stap 1

Lek de zalm uit en verwijder het vel en de graten. Snipper de sjalot fijn, hak de bieslook fijn en hak de kappertjes grof.

Stap 2

Halveer de citroen en snijd een helft in 4 partjes. Pers de andere helft uit. Meng 1-2 el citroensap in een kom met de zalm en de crème fraîche. Zorg ervoor dat de zalm goed is losgemaakt en alles goed gemengd is. Schep de sjalot, de helft van de bieslook en kappertjes erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.*

Stap 3

Zet een kookring (5 cm) op een bord en schep hier 1⁄4 van het zalmmengsel in. Verwijder de kookring en maak zo nog 3 borden met zalmtaartjes. Meng de sla met de dressing. Garneer de zalmtaartjes met de rest van de bieslook en het citroenpartje en leg er wat sla omheen.

Stap 4

* Tot hier kunt u het recept ‘s ochtends voorbereiden, mits u het afgedekt in de koelkast bewaart.