Tomatenlasagne met makreel

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 2 personen

Italië op je bord! Maar dan net even iets anders. Met deze verrassende tomatenlasagne met makreel van sportchef Erik breng jij die fijne vakantiesfeer in huis!

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Makreelfilets Mediterraans Easy Peel (115 g)
  • 4 stuks tomaten
  • in dikke plakken
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 120 g courgetteplakken met de kaasschaaf gesneden (6 plakken)
  • 2 grote lasagnebladen
  • 50 g zwarte olijven zonder pit gesneden aan plakjes
  • 150 g tomaten polpa
  • geraspte mozzarella
  • 5 ml olijfolie

Stap 1

Verhit de oven voor op 1gr C en neem een kleine lasagneschaal voor 2 personen

Stap 2

Wrijf wat olijfolie op de bodem en beleg de bodem met tomatenplakken. Bestrooi de tomaat met knoflook en gedroogde kruiden

Stap 3

Leg bovenop de tomaat een groot lasagneblad

Stap 4

Schep met een lepel wat tomatenpolpa op het lasagneblad en leg hier op drie plakken courgette

Stap 5

Vervolgens leg je de makreel op de courgette en daarbovenop weer een lasagneblad

Stap 6

Leg de overige tomatenpolpa op het lasagneblad en leg hier weer tomatenplakjes met knoflook en gedroogde kruiden op

Stap 7

Vervolgens leg je de 3 plakken courgette en overige knoflook in de schaal.

Stap 8

Verdeel de olijven over de bovenste laag en maak het af met de geraspte mozzarella 

Stap 9

Zet het gerecht ca. min. in je oven en je bent klaar om een stukje Italië te proeven!

Dit gerecht is geschikt om al vroegtijdig klaar te zetten en het later in de oven klaar te maken