Frisse Shakshuka met Twist Tonijn op brood

Heart outline Heart 5 personen Cutlery circle Serveert 2 personen

Tijd voor wat variatie in je ontbijtjes? Dat gaat zeker lukken met dit Shakshuka recept! De gepocheerde eieren in een stoofpotje van tomaat, en Twist Tonijn met Honing en Mosterd op brood geeft je dag pas echt een kick start. Te bereiden in 3 verschillende varianten!

Ingrediënten

  • 1 pakje John West Twist Tonijn met Honing en Mosterd (85 g)
  • 90 gram avocado (in blokjes gesneden)
  • 90 gram tomaat (in blokjes gesneden)
  • 30 gram rode ui (fijngesneden)
  • 1 partje limoen
  • 2 eieren
  • Brood naar keuze
  • Scheutje olijfolie

Stap 1

Verhit de olijfolie in een koekenpan.

Stap 2

Bak de ui op laag vuur zachtjes voor 1 minuut (zonder dat het verkleurt).

Stap 3

Voeg de tomaat en avocado toe en knijp het partje limoen boven de pan uit.

Stap 4

Kook het zachtjes 1 minuut door en verdeel het mengsel in 2 hoopjes.

Stap 5

Maak met een lepel een kuiltje in beide hoopjes.

Stap 6

Breek in elk kuiltje 1 ei.

Stap 7

Doe de deksel op de pan en laat het zachtjes doorbakken.

Dit heerlijke gerecht op 3 manieren:

  1. Verdeel de Twist Tonijn met Honing en Mosterd over de Shakshuka en schep dit op een bord. Heerlijk als ontbijtje of warme lunch!
  2. Verdeel de Tonijn Twist met Honing en Mosterd over de Shakshuka en serveer op een sneetje brood voor wat extra bite!
  3. Keer de Shakshuka een keer om in de pan en bak het aan beide zijden. Laat het afkoelen en voeg de Tonijn Twist met Honing en Mosterd over het gerecht.Makkelijk voor tussendoor of een sandwich to go!