Salade Nicoise met tonijn

Heart outline Heart 1 persoon Cutlery circle Serveert 4 personen

Dit salade recept met tonijn zit vol heerlijke ingrediënten die een gewone salade omtoveren tot een geluksmomentje!

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Tonijnstukken in Olijfolie (145 g)
  • 1 zak gemengde sla
  • 2 eieren
  • 100 g haricot verts
  • 50 g zwarte olijven
  • 12 cherrytomaatjes
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 1 el witte wijnazijn
  • ¼ tl mosterd
  • zout en peper

Stap 1

Snijd de topjes van de haricot verts af en halveer het overgebleven deel. Breng de haricot verts in ruim water aan de kook en kook deze voor 3-4 min. Giet ze hierna af en spoel ze af met koud water.

Stap 2

Kook ondertussen de eieren hard en snijd deze in vier gelijke stukken.

Stap 3

Voor de dressing neemt u een klein kommetje. Meng hierin de witte wijnazijn met de mosterd en breng op smaak met zout en peper. Klop daarna rustig de olijfolie erdoorheen.

Stap 4

Lek het blikjeje tonijnstukken uit. Halveer de cherrytomaatjes. Doe de tonijn, sla, haricot verts, olijven en cherrytomaten in een kom en meng het door elkaar. Schenk de dressing over de salade en garneer hem met de stukjes ei.

Heerlijk met een stukje ciabatta!