Pasta met Twist Tonijn met Ovengedroogde Tomaten en Kruidendressing

Heart outline Heart 43 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Een kleurrijk tonijn gerecht dat net zo lekker smaakt als het eruit ziet. De variatie aan ingrediënten zorgt ervoor dat dit gerecht alles behalve saai smaakt. Succes gegarandeerd.

Ingrediënten

2 pakjes John West Twist tonijn Ovengedroogde Tomaten en Kruidendressing (85g), 400 gram pasta (bijv. fusilli), 2 el pijnboompitten, 50 gram Parmezaanse kaas, Handvol basilicumblaadjes, 2 el olijfolie, 1 tl zeezout, 2 teentjes knoflook, 2 rode uien (in grove stukken), 85 gram rucola, 15 gedroogde tomaatjes

Stap 1

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.

Stap 2

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas, hak de knoflook grof en rooster de pijnboompitjes lichtbruin in een droge koekenpan. Hou een aantal pijnboompitjes apart voor de garnering.

Stap 3

Pureer de Parmezaanse kaas, knoflook en pijnboompitjes met de basilicum, olijfolie en het zeezout met een staafmixer tot een smeuïge pesto. Voeg eventueel wat extra olie toe.

Stap 4

Snij de rode uien in grove stukken en laat de gedroogde tomaatjes eventueel uitlekken. Giet de pasta af.

Stap 5

Schep de pesto door de pasta en voeg de rode ui, rucola en gedroogde tomaatjes toe. Voeg als laatste de Twist tonijn ovengedroogde tomaat toe. Bestrooi met de pijnboompitjes.

Tip

Meer groenten in de pasta? Voeg een courgette toe! Snij de courgette in blokjes en bak deze met 1 el olie 4 minuten in een pan op middelhoog vuur. Voeg de courgette met de ui en de tomaatjes toe in stap 5.