Makreeltaart met kaas en prei

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 6 personen

Taart doet al snel denken aan feest. Deze makreeltaart maakt van je gerecht een feestje om te eten

Ingrediënten

  • 3 blikjes John West Makreelfilets in Zonnebloemolie Easypeel (115 g)
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 1 prei
  • 1 citroen
  • 1 handvol verse kruiden: peterselie
  • basilicum
  • bieslook
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie

Stap 1

Verwarm de oven voor op 2°C. Leg de plakjes bladerdeeg uit om te ontdooien. Maak de prei schoon en snijd deze in dunne (halve) ringen. Snijd de citroen in partjes. Hak de verse kruiden en de knoflook fijn. Lek de makreelfilets uit.

Stap 2

Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie en bak hierin de preiringen 5 min. Bekleed een ingevette quichevorm (22-cm ø) met de deegplakjes en druk de naden goed aan. Vouw het overhangende deeg terug. Verdeel de makreel en de prei over de deegbodem.

Stap 3

Klop de eieren los met de slagroom. Meng de kaas, de knoflook en de helft van de kruiden erdoorheen. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Stap 4

Schenk het ei-roommengsel over de makreel. Bak de makreeltaart in de voorverwarmde oven in 35-min. goudbruin en gaar. Strooi vlak voor serveren de rest van de kruiden over de taart en leg er partjes citroen bij.

Stap 5

Verwijder de vorm en snijd de taart in puntjes. Serveer de makreeltaart lauwwarm of op kamertemperatuur.