Homemade panpizza met Twist Tonijn

Heart outline Heart 1 persoon Cutlery circle Serveert 2 personen

Niets is lekkerdere dan een homemade pizza! Met onze heerlijke Twist Tonijn met ovengedroogde tomaat maak je jouw pizza compleet voor de ultieme pizza avond thuis. Lekker om samen te delen.

 

 

Ingrediënten

  • 100 gram meel of alternatief: (50 gram boekweitmeel – 50 gram zelfrijzend amandelmeel)
  • 2 eieren
  • 100ml water
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • Snufje zeezout
  • John West Twist Tonijn met ovengedroogde tomaten (85 g)
  • 50 gram rode paprika
  • 50 gram gele paprika
  • 2 grote tomaten
  • 40 gram rode ui (fijngesneden)
  • 140 gram tomatenpolpa (gepureerde tomaat uit blik
  • met knoflook en basilicum)
  • 60 gram geraspte mozzarella
  • Knoflookolie
  • Handje rucola sla

Stap 1

Verhit de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Mix in een beslagkom het meel (of het boekweitmeel en amandelmeel) eieren, water, kruiden en een snufje zout tot een beslag.

Stap 3

Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan (circa 30 cm) en bak 2 panpizza’s van het beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de pan met een bakspatel, daarna bakken en omdraaien.

Stap 4

Panbereiding: Na het omdraaien van de pizza even direct van het vuur afhalen om de panpizza op te maken. Daarna met deksel de tweede kant verder gaar bakken.

Stap 5

Ovenbereiding: Bekleed de ovenplaat met bakpapier, leg de panpizza op de ovenplaat en maak de pizza op. Bak de pizza in 8 minuten gaar.

Stap 6

Opmaken van de panpizza:

Verdeel de tomtatenpolpa over de panpizza.

Stap 7

Tijd om je panpizza op te maken met het beleg!

Stap 8

Besprenkel de pizza licht met wat knoflookolie.

Stap 9

Voeg nog wat rucola toe nadat de pizza uit de oven komt.