This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Fresh toast sardientje
Serveert 2 personen
Lekker voor bij de borrel! Een gezonde en makkelijke manier om je weekend mee te starten. Heerlijk om te delen of zelf van te genieten. Geniet ervan!
Ingrediënten
- 1 blikje John West gegrilde sardines in water (100g)
- ½ teentje knoflook
- 35g magere Skyrr
- Verse limoensap (druppels)
- 10g verse pesto
- 1 snee volkorenbrood
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 5 cherrytomaatjes
- 9 blaadjes verse basilicum
- Snufje zeezout
- Mini satéprikkers
- Scheutje olijfolie
Gegrilde Sardines 100gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze gegrilde sardines naturel. In het hoogseizoen gevangen en licht gegrild, zodat jij de meest malse sardines op je bord hebt met hun volle smaak.
Stap 1
Snipper de knoflook fijn en meng deze samen met de olijfolie, Provençaalse kruiden en het zeezout op een plat bord.
Stap 2
Wentel de snee brood goed door het mengsel en zorg dat beide kanten goed bedekt zijn.
Stap 3
Verhit een koekenpan op het vuur en toast het brood aan beide kanten mooi goudbruin.
Stap 4
Laat het brood hierna goed afkoelen en snijd het vervolgens in 9 gelijke stukjes.
Stap 5
Meng de Skyrr, pesto en verse limoendruppels in een kom, smeer dit uit op de toastjes en halveer de cherrytomaatjes.
Stap 6
Verdeel de sardines over het vers gemaakte mengsel en garneer de toastjes met een half cherrytomaatje en een blaadje verse basilicum.
Stap 7
Zorg er met een prikker voor dat alle ingrediënten goed op zijn plaats blijven zitten. Zo blijft je creatie mooi presenteerbaar!
Deel dit recept