This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Aardappel-prei schotel met Makreel
Serveert 4 personen
In slechts 30 minuten zet je al een heerlijk gerecht voor vier met makreel op tafel
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Makreelfilet in Water Easypeel (115 g)
- 1 kg aardappels
- 2 prei
- scheutje melk
- 2 el olijfolie
- zout en peper
- paneermeel
- 4 kleine klontjes boter

Makreel Water
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze makreelfilets in water. Rijk van smaak, met alleen de vitamines en onverzadigde vetten die makreel van nature heeft.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 1℃. Schil de aardappels en snijd deze in blokjes. Snijd de preien in halve ringetjes.
Stap 2
Kook de aardappels gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet en stamp er een mooie puree van met melk en 1 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Verwarm de rest van de olie in een pan en bak de prei 1 minuut.
Stap 4
Verdeel de makreel met het vocht in een ingevette ovenschaal (of 4 kleine eenpersoonsschaaltjes) schep daarop de prei en bedek met de aardappelpuree.
Stap 5
Bestrooi met de paneermeel en verdeel de klontjes boter erover.
Stap 6
Bak de schotel goudbruin in de oven in ca. min.
Deel dit recept