Van vangst tot supermarkt

We geloven dat traceerbaarheid – van vangst tot supermarkt – de basis vormt voor duurzaamheid bij visproducten. We doen dan ook ons best om te zorgen dat elk product terug te leiden is naar de bron. Zo kunnen we het werk en de arbeidsomstandigheden bij onze leveranciers in de gaten houden. Door transparantie te combineren met onze initiatieven om de vangst van vis te verbeteren, werken we mee aan de United Nation’s Sustainable Development Goals om de zeeën en oceanen goed te onderhouden en te beschermen. Voor nu én voor toekomstige generaties.

Om meer te weten te komen over onze visvangst kan je het Thai Union Sourcing Transparency report lezen.

John West NL
John West NL

Onze tonijndoelstellingen

Thai Union, heeft als wereldwijde doelstelling dat alle John West tonijn op verantwoorde wijze wordt ingekocht bij visserijen die MSC-gecertificeerd zijn (Marine Stewardship Council) of die zich bezighouden met Fishery Improvement Projects (FIP’s) om ze naar MSC-certificering te brengen. Het streven was om eind 2020 minimaal 75% te halen. Deze belofte zijn we nagekomen. Tegen het einde van 2020 was zelfs meer dan 87% van onze merktonijnproducten afkomstig van een FIP- of een MSC-gecertificeerde visserij.

Als merk zal John West bijdragen aan het bereiken van de wereldwijde doelstellingen van onze organisatie.

Onderaan vind je meer informatie over MSC en FIP’s, of bezoek de SeaChange-website voor meer informatie over de ‘global tuna commitment’ van Thai Union.

WAT IS EEN FIP?

Visserijbedrijven die een MSC-keurmerk willen dragen, moeten soms verbeteringen doorvoeren om aan de voorwaarden te voldoen. Zij kunnen in dat geval beginnen met een FIP. Dit betekent dat belangrijke partijen binnen de visserij (zoals visserijbedrijven, overheden, visserijbeheerders) hun werkwijze proberen te verbeteren om duurzamere visbestanden en effectiever visserijbeheer te realiseren en milieueffecten tot een minimum te beperken.

Kijk hier voor meer informatie over FIP’s

Fish pattern graphic

Onze andere beloftes

John West NL

100% TRACEERBAARHEID

Traceerbaarheid stelt ons in staat elk product – van vangst tot consumptie – te volgen. Hierdoor kunnen we garanderen dat onze leveranciers zich aan dezelfde duurzaamheidsverplichtingen houden als wij.

Als je meer wilt weten over waar al onze wild gevangen vis vandaan komt, kun je het Sourcing Transparency Report voor Europa van Thai Union lezen.

John West NL

INTERNATIONAL SEAFOOD
SUSTAINABILITY FOUNDATION – ISSF

Thai Union is een van de oprichters van de ISSF en steunt de initiatieven van deze organisatie volledig. De missie van de ISSF is het ondersteunen en faciliteren van wetenschappelijk onderbouwde initiatieven voor instandhouding en het duurzaam gebruik op de lange termijn van de wereldwijde tonijnbestanden. Elke vissersboot waarvan Thai Union vis koopt, moet worden opgenomen in het Proactive Vessel Register (PVR) van de ISSF. Het PVR biedt eigenaren van tonijnboten de mogelijkheid zich te identificeren als actief deelnemer aan zinvolle duurzaamheidsactiviteiten, zoals het implementeren van specifieke best practices.

John West NL

MSC-certificeringen en de weg er naar toe

Het doel van John West is het aantal MSC-producten in ons assortiment te vergroten en om visserijen te ondersteunen die actie ondernemen om geloofwaardige Fishery Improvement Projects op te zetten met het oog op het behalen van MSC-certificering.

Duurzaamheid is een prioriteit voor John West. De nummer 1 ranking op de Dow Jones Sustainability Index toont onze toewijding op duurzaamheid. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op seachangesustainability.org

John West NL

Plastic en ander afval in de oceaan

John West en Thai Union werken al een aantal jaar met gemeenschappen samen om de vervuiling van zeeën en oceanen te helpen bestrijden. In 2018 is Thai Union lid geworden van het Global Ghost Gear Initiative en werkt het bedrijf ook aan een programma om plastic in zee aan te pakken. Klik hier om meer te weten te komen over hoe Thai Union zich inzet om de vervuiling van zeeën en oceanen tegen te gaan.