Koptekst

Over John West
Ontdek het verhaal achter elk blikje
Onze Duurzaamheidsbelofte
Onze Producten en Recepten
Vissers Fun

Interactieve sectie

Banner

Veelgestelde vragen

Bij John West ontvangen we veel vis-gerelateerde vragen. De meeste van die vragen kunnen we makkelijk beantwoorden, omdat we onze producten door en door kennen. Hierbij tref je de meest gestelde vragen aan met het daarbij horende antwoord.

Welke John West producten kan ik traceren met de ‘can tracker’?

We weten waar elke vis gevangen is en we willen deze informatie graag met je delen. We werken er aan om alle producten te traceren met de ‘can tracker’ maar op dit moment kun je de herkomst van de tonijn producten uit de Seychellen en Ghana ontdekken; ‘Uitlekken niet nodig’ Tonijn, Tonijnstukken in Water, Zonnebloemolie en Olijfolie. Ook de herkomst van onze Rode en Roze Zalm uit Alaska en Canada is te traceren.

Hoe kan ik de herkomst van de 2-pack tonijn traceren aangezien de blikjes geen streepjescode hebben?

Dat is makkelijk, gebruik de streepjescode van het kartonnetje wat om de 2 blikjes zit. Land van herkomst en de blikcode kun je nog steeds op het blikje vinden.

Wat is Dolfijn Safe?

Dolfijn Safe betekent simpelweg dat de vis, in de blikjes, is gevangen zonder enige nadelige gevolgen voor dolfijnen. Al onze activiteiten worden gecontroleerd door het Earth Island Institute (www.earthisland.org), een non-profit organisatie die mensen ondersteunt die oplossingen creëren om onze planeet te beschermen. We werken alleen samen met leveranciers die EII goedgekeurd zijn. Dit partnerschap helpt ons ervoor te zorgen dat alle tonijn in onze conservenfabrieken dolfijn safe is. Meer dan 20 jaar geleden heeft EII in nauwe samenwerking met John West het Dolfijn Safe-programma gesticht.

Kunnen de verpakkingen van John West worden gerecycled?

Meestal gaat het om blik. Op onze verpakkingen vind je informatie over recyceling.

Wat is traceerbaarheid en waarom is het belangrijk?

Traceerbaarheid betekent: weten waar onze vis vandaan komt. Met andere woorden, we kunnen traceren op welke plek ze gevangen zijn. Bij John West, weten we hoe belangrijk het is om de oceanen en zeeën te beschermen, want zonder hen zouden we niet in staat zijn om jou ons brede visassortiment te leveren. Om te zorgen voor het mariene milieu, moeten we precies weten waar al onze vis vandaan komt. En dus zorgen we ervoor dat we dat ook doen!

Gebruikt John West genetisch gemodificeerde ingrediënten (GM) in een van de producten?

Nee wij niet.

Hoe lang kun je een geopend blikje vis bewaren?

Haal het restant vis uit het blikje en verpak het in een luchtdichte, hersluitbare verpakking. Bewaar het in de koelkast en consumeer het binnen 2 dagen na opening.

Is John West Zalm in blik wild of gekweekt?

Alle John West zalm is wild, of het nu om onze roze of rode zalm gaat of over onze Vispaté. En elke keer vers gevangen in Alaska en Canada. De 'wildheid' is wat het maakt tot een goede kwaliteit, heerlijk smakende zalm!

Zitten er graten in John West Zalm?

Ja er zitten graten in, omdat we geloven dat de huid en de graten een essentieel onderdeel zijn van onze Zalm gezien alle goede eigenschappen. In feite zijn de graten een uitstekende bron van calcium. De graten zijn tijdens het conserveringsproces helemaal zacht geworden en vallen uit elkaar als je het door een gerecht mengt. Ze kunnen dus zonder probleem gegeten worden. Mocht je dit liever niet willen dan kun je de graten en het ruggenmerg verwijderen voordat je de zalm gaat eten. Of je kunt John West Roze Zalm zonder vel en graat kiezen.

Heeft John West Bisfenol A (met name BPA) gebruikt in de verpakkingen?

Bij John West, heeft de gezondheid van onze klanten de hoogste prioriteit en dat is de reden waarom we alleen verpakkingen kopen die strikt voldoen aan Food Standards Agency richtlijnen en Europese regelgeving. Sommige John West blikjes zijn bekleed met een lak die een afgeleide van Bisfenol bevat. Door contact zijn kleine hoeveelheden van Bisfenol A in staat te migreren, maar binnen de grenzen van de EU-verordening (onder 600μg/kg). Deze lak is van essentieel belang voor het behoud van onze producten om de kwaliteit en de houdbaarheid, dat tussen de 3-10 jaar is, afhankelijk van het product, te behouden. Hoewel we onze blikleveranciers steeds uitdagen tot volledige verwijdering van bisfenol, is er op dit moment geen geschikt vervangend component beschikbaar dat hetzelfde werk doet. Ondanks dat zullen we nauw betrokken blijven bij de volgende besluiten die de EU over het chemisch niveau migraties bij verpakking neemt.

Moet ik me zorgen maken over het niveau van kwik in vis?

John West tonijn in blik wordt regelmatig getest en gecontroleerd op kwik en andere potentiële milieuverontreinigende stoffen. De niveaus van kwik die we waarnemen zijn zeer laag en ruim binnen de maximale toleranties die zijn toegelaten door EU / Nederlandse-wetgeving. Het advies van de Gezondheidsraad is dat mensen minstens 2 porties vis per week zouden moeten eten, waarvan een keer vette vis. (Tonijn in blik wordt niet gezien als een vette vis, wel zalm, makreel en sardines). Als extra aanbeveling zeggen ze dat als je probeert zwanger te worden of in verwachting bent, je niet meer dan 4 blikjes tonijn per week moet eten. (Deze cijfers zijn gebaseerd op middelgrote blikjes met een uitlekgewicht van ongeveer 130-140g per blikje). Je kunt meer lezen over dit onderwerp op: www.voedingscentrum.nl

Moet ik John West vis uit blik nog koken?

Zoals bijna bij al het ingeblikte voedsel, zijn onze producten in het blik gekookt, dit is een onderdeel van het conserveringsproces. Dit betekent dat dichte blikjes altijd volledig zijn gekookt en daardoor kan het product rechtstreeks uit het blikje gegeten worden zonder eerst gekookt te worden. Je kunt het ook opwarmen als je het wilt verwerken in een warm gerecht.

Kan ik rechtstreeks bij John West producten kopen?

Helaas bieden wij op dit moment deze service niet, maar wie weet in de toekomst?

Wat is jullie adres?

Postbus 85240, 3508 AE Utrecht

Wie is de eigenaar van het merk John West?

John West is onderdeel van MWBrands Group, wat eigendom is van Thai Union Frozen Products Public Company Limited, gevestigd in Thailand.

Hoe kan ik in contact komen met John West?

Je kunt schijven naar het volgende adres: John West Holland BV, tav Consumentenservice, Postbus 85240, 3508 AE, Utrecht. Of je kunt bellen naar het gratis nummer: 0800-0234855.

Promotionele inhoud

De John West Geschiedenis

De John West Geschiedenis

Leer de man achter het blikje kennen, samen met de vele ervaringen die we op zee hebben meegemaakt.

Vertel Me Meer

Het John West Assortiment

Het John West Assortiment

Er is meer dan alleen tonijn. Ontdek daarom ook onze andere vissoorten.

Bekijk Onze Producten

Lees Er Alles Over!

Lees Er Alles Over!

Hier het laatste nieuws van John West, onze producten en onze betrokkenheid bij duurzame visserij.

John West In De Media