Over John West

Koptekst

Over John West
Ontdek het verhaal achter elk blikje
Onze Duurzaamheidsbelofte
Onze Producten en Recepten
Vissers Fun

Interactieve sectie

Banner

Over John West

Over John West

Over John West

Al sinds 1857 hebben we wilde vis van de beste kwaliteit. En al die tijd hebben we dat op de John West-manier gedaan, met de pioniersgeest van onze oprichter. Dat betekent dat we nog steeds dezelfde kwaliteit hanteren en dat ook in de toekomst blijven doen. Zodat we je kunnen voorzien van de beste en lekkerste wilde vis die de zeeën en rivieren ons te bieden hebben.

Bekijk de geschiedenis

Veelgestelde vragen

Bij John West ontvangen we veel vis-gerelateerde vragen. De meeste van die vragen kunnen we makkelijk beantwoorden, omdat we onze producten door en door kennen. Hieronder tref je de meest gestelde vragen aan met het daarbij horende antwoord.

Bekijk de veelgestelde vragen
Welke John West producten can ik traceren met de ‘can tracker’?

We weten waar elke vis gevangen is en we willen deze informatie graag met je delen. We werken er aan om alle producten te traceren met de ‘can tracker’ maar op dit moment kun je de herkomst van de tonijn producten uit de Seychellen en Ghana ontdekken; ‘Uitlekken niet nodig’ Tonijn, Tonijnstukken in Water, Zonnebloemolie en Olijfolie. Ook de herkomst van onze Rode en Roze Zalm uit Alaska en Canada is te traceren.

Wat is Dolfijn Safe?

Dolfijn Safe betekent simpelweg dat de vis, in de blikjes, is gevangen zonder enige nadelige gevolgen voor dolfijnen. Al onze activiteiten worden gecontroleerd door het Earth Island Institute (www.earthisland.org), een non-profit organisatie die mensen ondersteunt die oplossingen creëren om onze planeet te beschermen. We werken alleen samen met leveranciers die EII goedgekeurd zijn. Dit partnerschap helpt ons ervoor te zorgen dat alle tonijn in onze conservenfabrieken dolfijn safe is. Meer dan 20 jaar geleden heeft EII in nauwe samenwerking met John West het Dolfijn Safe-programma gesticht.

Kunnen de verpakkingen van John West worden gerecycled?

Meestal gaat het om blik. Op onze verpakkingen vind je informatie over recyceling.

Wat is traceerbaarheid en waarom is het belangrijk?

Traceerbaarheid betekent: weten waar onze vis vandaan komt. Met andere woorden, we kunnen traceren op welke plek ze gevangen zijn. Bij John West, weten we hoe belangrijk het is om de oceanen en zeeën te beschermen, want zonder hen zouden we niet in staat zijn om jou ons brede visassortiment te leveren. Om te zorgen voor het mariene milieu, moeten we precies weten waar al onze vis vandaan komt. En dus zorgen we ervoor dat we dat ook doen!

Heeft John West Bisfenol A (met name BPA) gebruikt in de verpakkingen?

Bij John West, heeft de gezondheid van onze klanten de hoogste prioriteit en dat is de reden waarom we alleen verpakkingen kopen die strikt voldoen aan Food Standards Agency richtlijnen en Europese regelgeving. Sommige John West blikjes zijn bekleed met een lak die een afgeleide van Bisfenol bevat. Door contact zijn kleine hoeveelheden van Bisfenol A in staat te migreren, maar binnen de grenzen van de EU-verordening (onder 600μg/kg). Deze lak is van essentieel belang voor het behoud van onze producten om de kwaliteit en de houdbaarheid, dat tussen de 3-10 jaar is, afhankelijk van het product, te behouden. Hoewel we onze blikleveranciers steeds uitdagen tot volledige verwijdering van bisfenol, is er op dit moment geen geschikt vervangend component beschikbaar dat hetzelfde werk doet. Ondanks dat zullen we nauw betrokken blijven bij de volgende besluiten die de EU over het chemisch niveau migraties bij verpakking neemt.

ONZE RECLAMES

De vissers en vrienden van John West bevaren niet alleen de wildste zeeën, maar zijn in de afgelopen 50 jaar ook regelmatig op uw televisiescherm te zien geweest, in een aantal gedenkwaardige reclames.

Bekijk onze reclames
2011 – Multimiljonair Pete

2011 – Multimiljonair Pete

Blijkbaar heeft een van onze vissers de Lotto toch niet gewonnen.

play
2011 – KAPPER AAN BOORD

2011 – KAPPER AAN BOORD

Ontdek hoe je een knipbeurt kunt krijgen op een vissersboot.

play

Promotionele inhoud

Wij Zijn Er Trots Op Dat We Erkend Zijn Als Dolfijn Safe

Wij Zijn Er Trots Op Dat We Erkend Zijn Als Dolfijn Safe

Lees onze Duurzaamheidsbelofte en ontdek daar meer over.

Duurzaamheidsbelofte

Ontdek Het Verhaal Achter Elk Blikje

Ontdek Het Verhaal Achter Elk Blikje

Voer de code van het blikje in en zie precies waar jouw malse wilde vis gevangen is.

Traceer jouw blikje

De Favoriete Gerechten van onze Vissers

De Favoriete Gerechten van onze Vissers

Van een heerlijke sandwich met tonijn tot een stamppot met zalm - zie wat onze John West vissers als hun favoriete gerecht aanwijzen.

Ontdek Onze Recepten