Header

Over John West
Ontdek het verhaal achter elk blikje
Onze Duurzaamheidsbelofte
Onze Producten en Recepten
Vissers Fun

Interactive Section

Banner

JOHN WEST IN DE MEDIA

Terug naar hoofdmenu

Lancering eerste wereldwijde stichting voor duurzame tonijn

Utrecht, 29 april 2009 – Met de oprichting van de International Seafood Sustainability Foundation (ISSF) slaat de tonijnindustrie de handen ineen om een antwoord te geven op de toenemende discussies over de wereldwijde tonijnpopulatie. Prominente wetenschappers, milieuorganisaties, waaronder het Wereld Natuur Fonds, en marktleiders in de visindustrie, zoals MW Brands (John West) en Bolton (Rio Mare), werken samen in de stichting. ISSF stelt zich tot doel wetenschappelijke initiatieven te ontwikkelen voor lange termijn behoud en objectief duurzaam gebruik van tonijnvoorraden, het reduceren van bijvangst en de promotie van een gezond ecosysteem.

ISSF maakt zich hard voor het instellen en naleven van maatregelen om de gezondheid van alle tonijnvoorraden op lange termijn te behouden en duurzaam gebruik te realiseren. Hierin is samenwerking met Regional Fisheries Management Organizations (RFMO) en hun wetenschappers cruciaal. RFMO’s zijn in het bijzonder verantwoordelijk voor het managen van de wereldwijde tonijnvoorraden. De betrokken partijen vertegenwoordigen circa 60% van de wereldhandel in tonijn en nemen hiermee het initiatief in handen voor het stellen van de norm op gebied van tonijn.

Illegaliteit weren en informatie delen

Eén van de maatregelen van de ISSF is het weigeren van tonijn, gevangen door bij RFMO’s geregistreerde illegale, ongereguleerde en ongeregistreerde boten. Een maatregel waarin MW Brands en Bolton al langere tijd aan voldoen. Daarnaast moet het delen van data over vangst en aankoopgegevens helpen verzekeren dat wetenschappelijke aanbevelingen zijn gebaseerd op de best beschikbare en objectieve informatie. Ook onthouden alle verbonden partijen zich van het gebruik van de Eastern Pacific bigeye tuna na 1 september 2009.

Duurzame verantwoording

Duurzaamheid, en hoe om te gaan met milieuvraagstukken, is één van de centrale thema’s tijdens de Europese Tonijnconferentie deze week in Brussel. De heer Adolfo Valsecchi, CEO van MW Brands en één van de oprichters van ISSF, is voorzitter van de conferentie. In zijn openingsspeech op 27 april jongstleden presenteerde hij ISSF officieel aan de Europese markt.

MW Brands (John West Holland), en Bolton (Rio Mare) zijn beide vertegenwoordigd op de conferentie en werken samen in de stichting. Bart de Vuijst, Country Manager John West Holland: “De ISSF is een vooruitstrevend initiatief. Belangrijke partijen in de tonijnindustrie - belangenorganisaties, wetenschappers, visvangers, visproducenten, dus ook concurrenten - verbinden zich in de stichting. Met een gezamenlijk doel: duurzame tonijn. Door alle kennis en kunde te bundelen, zijn we in staat een serieus antwoord te geven op de bedreigingen van de tonijnpopulatie.”

Frank van Rijsingen, Sales Director Bolton Nederland: “Een duurzaam product staat bij onze organisatie, net als bij MW Brands, hoog in het vaandel. De oprichting van ISSF is het bewijs dat het onderwerp leeft in de gehele visindustrie. Eigen belangen schuiven we opzij, gezamenlijk geven we aandacht aan een van de belangrijkste thema’s in de industrie.”

Over International Seafood Sustainability Foundation

International Seafood Sustainability Foundation (ISSF) is een wereldwijde stichting ter promotie van duurzame tonijn. De stichting is in 2009 opgericht, en is gevestigd in Washington DC. In ISSF werken wetenschappers, milieuorganisaties en de visindustrie over de gehele wereld samen. Objectieve meetbaarheid van doelstellingen en tracking van voortgang staat daarbij centraal. Oprichters van ISSF zijn: Bolton Alimentari (Rio Mare), Bumble Bee Foods / Clover Leaf Seafoods, MW Brands (John West, Petite Navire, Mariblu), Princes Ltd., Sea Value Co. Ltd., Starkist Co., Thai Union Manufacturing Co. Ltd / Chicken of the Sea Intl., TriMarine International, en het Wereldnatuurfonds (WWF). Voor meer informatie: www.iss-foundation.org

Terug naar boven

Mening

Score & Mening

Er zijn geen meningen over dit artikel.

Geef Je Mening

X

Delen:

Promotional Content

Bekijk onze producten

Bekijk onze producten

Er is meer dan alleen tonijn. Ontdek daarom ook onze andere vissoorten.

Bekijk onze producten

Ontdek het verhaal achter elk blikje

Ontdek het verhaal achter elk blikje

Voer de code van het blikje in en zie precies waar jouw malse wilde vis gevangen is.

Traceer jouw blikje

Waarom houden wij van vis

Waarom houden wij van vis

Ontdek alle gezonde voordelen van onze vis en leer meer over onze laatste innovaties.

Waarom houden wij van vis