Header

Over John West
Ontdek het verhaal achter elk blikje
Onze Duurzaamheidsbelofte
Onze Producten en Recepten
Vissers Fun

Interactive Section

Banner

JOHN WEST IN DE MEDIA

Terug naar hoofdmenu

John West zet zich in voor duurzaamheid

Bij John West staat duurzaamheid centraal – onze toekomst en dat van de oceanen zijn er immers van afhankelijk. Er zijn geen simpele, snelle oplossingen als het gaat om duurzaamheid, maar John West werkt er voortdurend aan en investeert aanzienlijk om positieve veranderingen teweeg te brengen voor de Marine Environment.  Daarom zijn we in 2014 een unieke samenwerking aangegaan met WWF International. WWF International support ons om al onze visproducten te verduurzamen en deze zo snel mogelijk MSC te certificeren. Dit staat beschreven in het zogenaamde Seafood Charter. (overeenkomst tussen WWF International en Thai Union)

Het WWF helpt ons onze ambitie te verwezenlijken om alle producten MSC gecertificeerd óf afkomstig van een FIP (Fishery Improvement Project) te krijgen. Het MSC keurmerk heeft een totaalbenadering op duurzaamheid door het garanderen van goed beheerde visserijen. Zo zijn we zeker van duurzame visstanden en het behoud van een gezond ecosysteem. Dit keurmerk wordt wereldwijd beschouwd als de beste garantie voor duurzame visserij. Volgens WWF International hebben sommige van onze producten - zoals zalmproducten en makreel - al het MSC keurmerk. Andere producten, zoals tonijn, hebben meer tijd nodig.

Voor tonijn in het bijzonder hadden we gehoopt dat de relatief eenvoudige Pole and Line en/of FAD-vrije opties ons in staat zouden stellen om onze doelen te behalen. Het aanbod Pole and Line is minder toegenomen dan verwacht en behelst 10% van de tonijnvangst. Bovendien realiseerden we ons dat er bij deze twee opties nog steeds zorgen zijn omtrent de duurzaamheid.

We hebben sinds de start van de samenwerking met WWF International twee jaar geleden al goede vooruitgang geboekt – het Indian Ocean Fishery Improvement Project gaat in januari 2017 van start. Momenteel is 43% van de tonijn die in Nederland wordt verkocht afkomstig uit de Indische Oceaan. Deze nieuwe FIP zal een significante verbetering betekenen voor de duurzaamheid van ons assortiment. Andere FIPS, zoals bij de Grote en Atlantische Oceaan, zullen de komende maanden worden gelanceerd.

John West is continu bezig om samen met WWF International de visvangst verder te verduurzamen.

Terug naar boven

Mening

Score & Mening

Er zijn geen meningen over dit artikel.

Geef Je Mening

X

Delen:

Promotional Content

Bekijk onze producten

Bekijk onze producten

Er is meer dan alleen tonijn. Ontdek daarom ook onze andere vissoorten.

Bekijk onze producten

Ontdek het verhaal achter elk blikje

Ontdek het verhaal achter elk blikje

Voer de code van het blikje in en zie precies waar jouw malse wilde vis gevangen is.

Traceer jouw blikje

Waarom houden wij van vis

Waarom houden wij van vis

Ontdek alle gezonde voordelen van onze vis en leer meer over onze laatste innovaties.

Waarom houden wij van vis