Header

Over John West
Ontdek het verhaal achter elk blikje
Onze Duurzaamheidsbelofte
Onze Producten en Recepten
Vissers Fun

Interactive Section

Banner

JOHN WEST IN DE MEDIA

Terug naar hoofdmenu

John West introduceert gestoomde Makreelfilet

Utrecht, 14 juni 2012 – John West introduceert een nieuw product, gestoomde Makreelfilet. Door het ontwikkelen van een nieuw productieproces is de producent van visconserven in staat om de smaak en de natuurlijke malsheid van makreel optimaal te behouden. In plaats van een kookproces bij het inblikken, is John West voor dit concept binnen makreel overgestapt op een stoomproces. De gestoomde Makreelfilet is vanaf week 25 exclusief bij Albert Heijn verkrijgbaar in de varianten Naturel en Zonnebloemolie.

Voordelen

Het nieuw ontwikkelde stoomproces van John West biedt een aantal voordelen voor de consument. Zo behoudt de makreel meer zijn oorspronkelijke smaak, een stevigere structuur en worden alle voedingsstoffen door het stomen maximaal behouden. Daarbij hoeft de makreel minder uit te lekken. “Innovatie is een belangrijk speerpunt binnen John West. Dit nieuwe en uniek ontwikkelde productieproces is daar een goed voorbeeld van. Met deze differentiatie binnen het segment wordt de klant beter bediend en zal de kwaliteit van het aanbod sterk toenemen”, aldus Bart de Vuijst, country manager John West Holland.

In de winkel

De gestoomde Makreelfilet varianten Naturel en Zonnebloemolie zijn vanaf week 25 exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn in het visconservenschap. De consumentenadviesprijs is €1,79 per blik.

Makreel

John West heeft een zeer uitgebreid assortiment makreel, naast de nieuwe varianten gestoomde makreel, ook Vispaté, Gerookte Makreelfilets en een Makreelsnack in Tomatensaus. . De Makreelfilet in Gekruide Tomatensaus is nu ook in deze nieuwe verpakking verkrijgbaar. Niet gestoomd, maar wel met een verbeterd receptuur. Makreel is niet alleen lekker op brood of op een toastje, maar ook heerlijk in een salade, met rijst of als stamppot.

Gezonde keuze

Makreel zit boordevol voedingsstoffen en is rijk aan Omega 3. Omega 3 speelt een belangrijke rol bij de gezonde werking en ontwikkeling van de hersenen, de ogen en het hart. Er wordt ook aangenomen dat deze vetzuren het immuunsysteem helpen, het haar en huid glanzender maken, de beweeglijkheid en bloeddoorstroming verhogen en zelfs het geheugen verbeteren. De Gezondheidsraad adviseert dan ook om twee keer per week vis te eten, waarvan ten minste één keer vette vis [zoals Makreel].

Over John West

John West produceert al sinds 1857 vis van de beste kwaliteit en stelt alles in het werk om de beste en smakelijkste vis uit wereldzeeën te vangen. John West hanteert strenge controleprocedures en kwaliteitsgaranties om de kwaliteit van de vis en de zee flora en fauna te waarborgen. John West is marktleider in Nederland, Engeland en Ierland en is te koop in 38 landen in Europa, het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Noord- en Zuid- Amerika. Kijk voor meer informatie op www.john-west.com of op www.VISopzijnBEST.nl

MSC en herkomst

John West heeft sinds 2011 een reeks van conserven in zijn assortiment die het MSC (Marine Stewardship Council) logo dragen. Dit zijn zalm, makreel en sardines.

 

Terug naar boven

Mening

Score & Mening

Er zijn geen meningen over dit artikel.

Geef Je Mening

X

Delen:

Promotional Content

Bekijk onze producten

Bekijk onze producten

Er is meer dan alleen tonijn. Ontdek daarom ook onze andere vissoorten.

Bekijk onze producten

Ontdek het verhaal achter elk blikje

Ontdek het verhaal achter elk blikje

Voer de code van het blikje in en zie precies waar jouw malse wilde vis gevangen is.

Traceer jouw blikje

Waarom houden wij van vis

Waarom houden wij van vis

Ontdek alle gezonde voordelen van onze vis en leer meer over onze laatste innovaties.

Waarom houden wij van vis