Koptekst

Over John West
Ontdek het verhaal achter elk blikje
Onze Duurzaamheidsbelofte
Onze Producten en Recepten
Vissers Fun

Verantwoorde visvangst
Supply Chain

Supply Chain

We respecteren de United Nations Convention on the Law of the Sea (UNCLOS). Dit houdt in dat we niet vissen in beschermde delen van de oceaan, zoals plekken waar vissen paren of visvrije zones waar visstanden en ecosystemen worden beschermd. 

Francisco Leotte, onze Duurzaamheidsmanager

Telkens als we overwegen vis in te kopen van een nieuwe bron of visserij, of we zijn bezig met een nieuw product, dan doen we een volledige risicoanalyse om er zeker van te zijn dat de grondstof volledig voldoet aan onze visserijrichtlijnen.

Om de status van de visserijen die zaken met ons doen, te analyseren en te controleren, hebben we een Fishery Sustainability Manager. Hij of zij is verantwoordelijk voor risico-inventarisaties, doet actief mee met Fishery Improvement Projects (FIPs) en, als belangrijkste, staat in contact met stakeholders om er zeker van te zijn dat de juiste handelswijzen worden gehanteerd bij alle partners.

Traceerbaarheid

Elk van de overzeese Thai Union tonijn verwerkingsbedrijven in Ghana en de  Seychelles die leveren aan John West, is MSC Chain of Custody gecertificeerd. Deze certificering garandeert de werking van ons traceersysteem. Op geen enkel moment van het inblikproces kan MSC-vis vermengd worden met ongecertificeerde vis.

Ook zijn alle visverwerkers die aan John West leveren gecertificeerd volgens het British Retail Consortium (BRC). BRC is een standaard die erop is gericht algemene voedselveiligheidsstandaarden voor voedselproducenten te creëren, waaronder enkele zeer strikte traceerbaarheidsstandaarden.

INTERNATIONAL SEAFOOD SUSTAINABILITY FOUNDATION (ISSF)

Thai Union Europe, de moedermaatschappij van John West, is medeoprichter van het ISSF. De missie van het ISSF is om wetenschappelijk onderbouwde initiatieven te ondersteunen die zorgen voor het lange termijn behoud en duurzame gebruik van de wereldwijde tonijnvoorraden. Dit omvat ook de reductie van bijvangst en het bevorderen van gezonde ecosystemen voor tonijn.