Koptekst

Over John West
Ontdek het verhaal achter elk blikje
Onze Duurzaamheidsbelofte
Onze Producten en Recepten
Vissers Fun

Bijvangst

Bijvangst, of de onbedoelde vangst van andere soorten dan waarop gevist wordt, is een belangrijk issue voor John West. Bij elke vistechniek is er echter risico op bijvangst. 

Thai Union (ons moederbedrijf) heeft flink geïnvesteerd in onderzoek en innovatie om bijvangst tot het laagst mogelijke niveau te reduceren. We zijn trots op deze vooruitgang, maar we zijn vastbesloten om verder te werken aan de vermindering van bijvangst. 

Het ontwerp van de diverse FAD’s die worden gebruikt stelt ons in staat om ons te richten op onze bedoelde vangst – skipjack tonijn – met een hoge precisie. Alle vismethoden hebben een risico op bijvangst, maar door het strikt beperken van het aantal FAD’s en door het aanmoedigen van het gebruik van niet-verstrikkende FAD’s, kunnen we het risico op vangst van bedreigde soorten van 0,5% naar minder dan 0,05% verminderen. 

Wanneer er soms een haai of andere bedreigde diersoort in de netten belandt of op het dek van de boot terecht komt, zijn de crews speciaal getraind om het dier onmiddellijk vrij te laten en terug te laten keren naar de zee.