Koptekst

Over John West
Ontdek het verhaal achter elk blikje
Onze Duurzaamheidsbelofte
Onze Producten en Recepten
Vissers Fun

Onze wereldwijde verklaring voor duurzame tonijn

Wij sluiten ons aan bij de verklaring van Thai Union (onze moedermaatschappij) om 100% van haar tonijn duurzaam te vangen. Thai Union zal voor haar merken alleen nog maar 100% duurzame tonijn inkopen van visserijen die ofwel Marine Stewardship Council (MSC) gecertificeerd zijn ofwel worden meegenomen in Fishery Improvement Projects (FIPs) om zodoende in aanmerking te komen voor MSC certificering. De eerste doelstelling er is om tegen het eind van 2020 een minimum van 75% te behalen. 

FIP voor tonijnvisserij in de Indische Oceaan

In April 2017 werd er een Fishery Improvement Project (FIP) voor tonijnvisserij opgezet in de Indische Oceaan, als opvolging  van het samenwerkingsverdrag wat is ondertekend met het WWF in oktober 2016.

De FIP is een samenwerking tussen ongeveer 20 organisaties waar ook Thai Union Europe deel van uitmaakt, de moedermaatschappij van John West. Dit is de eerste van de elf FIPs die Thai Union van plan is om op te zetten als onderdeel van de wereldwijde verklaring voor duurzame tonijn die in december 2016 werd aangekondigd. De voortgang van de FIP kan hier gevolgd worden.