Koptekst

Over John West
Ontdek het verhaal achter elk blikje
Onze Duurzaamheidsbelofte
Onze Producten en Recepten
Vissers Fun

Onze Samenwerking met het WWF
Het verhaal tot nu toe -  jaar 3

TRACEERBAARHEID EN REGELGEVING

Vier fabrieken van Thai Union Europe (onze moedermaatschappij in Europa) in Frankrijk, Ghana, Portugal en Seychellen, ontvingen in 2016 een MSC Chain of Custody (CoC) certificering. De TUE vloot in Ghana maakte daarnaast gebruik van een geavanceerde technologie om hun vangst/boten in real-time te volgen.  

PLEITEN VOOR VERBETERING

Onze moedermaatschappij, Thai Union Europe, was een van de ruim 30 ondertekenaars uit de visverwerkende industrie van een brief aan de Indian Ocean Tuna Commission (IOTC). Deze brief, waarin gevraagd werd om strengere regels voor de vangst van skipjacktonijn en om de vangst van geelvintonijn te verminderen met 20%, werd opgesteld door het WWF. De voorgestelde regels voor het vangen van skipjacktonijn werden geaccepteerd door de IOTC, alsook een vermindering van 15% van de vangst van geelvintonijn door purse seiner boten.  

TRANSPARANTIE EN BETROKKENHEID

Tijdens de MSC CoC audit in de fabrieken van Thai Union Europe is onze ‘can tracker’ getest door een onafhankelijke partij. 

Samen met het WWF hebben we het hele jaar door contact onderhouden met belangrijke stakeholders  om ze op de hoogte te houden over de doelstellingen en voortgang van onze samenwerking.

Het beleid van de Thai Union Group is openbaar beschikbaar op de website: http://seachangesustainability.org/