Koptekst

Over John West
Ontdek het verhaal achter elk blikje
Onze Duurzaamheidsbelofte
Onze Producten en Recepten
Vissers Fun

Onze Samenwerking met het WWF
Onze Continue Verbintenis - Jaar 2

TRACEERBAARHEID EN REGELGEVING

John West in Europa voert voortdurend een risicobeoordeling uit om eventuele illegale, ongerapporteerde en ongereglementeerde (IUU) visserij te identificeren. Na deze evaluatie activeren wij plannen om eventuele problemen aan te pakken die aan het licht komen om het risico van IUU te verminderen.

PLEITEN VOOR VERBETERING

John West’s group in Europa is actief betrokken bij de verbetering van het beleidsbeheer ten aanzien van tonijnvisserij, dat door de RFMO (Regional Fisheries Management Organization) in is gesteld. Concreet betekent dit het ondersteunen van de invoering van oogstcontroleregelingen (Harvest Control Rules), in het bijzonder in de Indische Oceaan.

TRANSPARANTIE EN BETROKKENHEID

De purse seine boten die gebruikt worden om John West tonijn te vangen staan geregistreerd in het ISSF ProActive Vessel Register (PVR). Het PVR biedt gevalideerde informatie van de toepassingen die een vaartuig inzet om verantwoorde tonijnvisserij na te streven.

Boten die geregistreed staan in het PVR ondergaan een regelmatige controle. Niveau 1 controle wordt uitgevoerd door de ISSF en beoordeelt de eigenschappen van de boot en andere aspecten die als voorwaarde gelden voor lidmaatschap. Niveau 2 en 3 controles worden steekproefsgewijs uitgevoerd door MRAG Amerika onder PVR-geregistreerde boten om er zeker van te zijn dat de boten voldoen aan de ISSF richtlijnen. Niveau 2 en 3 controles worden onafhankelijk van de ISSF gedaan.

Geïnteresseerde partijen kunnen de status van een schip en haar dienstbaarheid met elk van de richtlijnen bekijken in de publieke PVR databank.

We maken gebruik van een externe partij die de tonijnvissers in onze supply chain controleren om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de voorschriften inzake IUU, de ISSF eisen, het Thai Union Europe visduurzaamheidsbeleid en de Thai Union bedrijfsethiek en gedragsregels betreffende arbeid.