Koptekst

Over John West
Ontdek het verhaal achter elk blikje
Onze Duurzaamheidsbelofte
Onze Producten en Recepten
Vissers Fun

Onze Samenwerking met het WWF
Het verhaal tot nu toe - jaar 1

TRACEERBAARHEID EN REGELGEVING

Illegal, Unreported en Unregulated (IUU) vissen heeft een behoorlijk negatieve impact op het ecosystemen, de arbeidsomstandigheden en het leven van mensen. Traceerbaarheid van de zee tot aan je bord is daarom van essentieel belang om er zeker van te zijn dat de vis duurzaam gevangen is.

In 2015 heeft het WWF een externe partij aangesteld om de gegevens van het Vessel Monitoring System te analyseren van de boten op de Atlantische Oceaan. Dit om aan te tonen dat ze alleen maar vissen op plekken waar het mag.

VERBETERING PROMOTEN

We doen er alles aan om de duurzaamheid van onze eigen supply chains te verbeteren en we werken graag samen met de hele visindustrie om duurzaam vissen tot norm te maken. Samen met WWF UK zetten we ons in om tonijnbeheer te verbeteren.

We hebben een plan ter belangenbehartiging ontwikkeld om de huidige beperkingen bij tonijnbeheer te adresseren. Dit plan omvat contact met de belangrijkste belanghebbenden om er zeker van te zijn dat we duurzaam vissen binnen onze supply chains.

TRANSPARANTIE EN BETROKKENHEID

De moedermaatschappij van John West is een van de oprichters van de International Seafood Sustainability Foundation (ISSF). Hiermee hebben we ons verplicht tot het toepassen van een aantal wetenschappelijk onderbouwde maatregelen om echte, doorlopende verbeteringen door te voeren bij tonijnvisserijen. De purse seiner boten die worden gebruikt voor het vangen van John West tonijn staan in het ISSF ProActive Vessel Register (PVR). Het PVR levert gecontroleerde informatie over de boten en de mate waarin zij specifieke verbeteringen hebben doorgevoerd die ervoor moeten zorgen dat tonijn verantwoord gevangen wordt, waaronder:

Geen jacht op haaievinnen en observatie op grote purse seiner boten (door mensen of met behulp van elektronische hulpmiddelen).

Boten uit het PVR ondergaan regelmatige controles. Level 1 controles worden gedaan door ISSF en kijken naar de boot en de gebruikte apparatuur en andere aspecten die horen bij het PVR. Level 2 en level 3 controles worden gedaan door MRAG Americas bij een selectie PVR boten om te controleren dat ze voldoen aan ISSF richtlijnen. Level 2 en 3 controles worden onafhankelijk van ISSF gedaan.

Geïnteresseerden kunnen zien of een boot al dan niet voldoet aan deze richtlijnen door de openbare PVR database te raadplegen. John West heeft het WWF inzage gegeven in de PVR status van de  boten die haar tonijn vangen